Sunday, July 15, 2012

Girl Pedal Power



















Bikers: Antoine de Kort, Maaike Lansen
Extra's : Slideshow en Gps route

15 Juli had ik in de agenda staan om met geintereseerden naar Rotterdam te fietsen. Een tocht van 229 km. Totaal leverde dit bericht 88 pageviews op, niet slecht, maar helaas leverde het geen reactie op. Niemand was zo gek om zijn dag hier aan te besteden, gelukkig melde er toch nog iemand aan. Maaike Lansen een vrouw van 28 die Velo Moda al een tijdje volgde. Mooi dan moest ik toch niet alleen naar Toer Cafe Rotterdam.

Tour Cafe  Rotterdam ? Ja dit cafe is omgetoverd tot een Tour de France Walhalla, je kan er de tour kijken op groot scherm. Ook zijn er diverse sprekers en kan je mee doen aan de Tour Quiz. Harstikke gezellig natuurlijk en een ideale plek om bij te komen met een lekkere Capucinno.

Maaike dacht hier hetzelfde over en om 11:00 reden we weg uit Kapelle richting Rotterdam. Via de bossen van Bergen op Zoom richting de Moerdijk. De wind viel reuze mee al vielen er wel de nodige druppels. Maaike reed lekker door en de Erasmusbrug was inzicht. Een mooi gelegenheid om deze even op te sprinten voor mij.
Door het drukke centrum naderde we de het fel gele Tourcafe waar we onze fietsen konden stallen in de naast gelegen garagebox. Na een Cappuccino, een flink glas Cola, een tonijn sandwich, en een bakje Zeeuwse Mosselen en een aantal goede gesprekken met de locals werd het tijd om deze Maasstad te verlaten. De wind zou ons het wat zwaarder maken. Over Oude Tonge zouden we richting Zierikzee naar het rustige Zeeland touren. Dat was dan ook nog een hele tour. Maaike vechte stug door tegen de wind en Antoine speelde als windvanger. De tijd tikte door en half 10 naderde we dan ook Goes.

De teller stond op 229 km en dat terwijl Maaike haar vorige langste afstand 130 km was. Ze had haar grenzen verlegd en dat met een gemiddelde van 24,9. Ze had hier dan ook zeer voldaan gevoel bij. Mijn zondag was mooi ingevuld en ik had weer de nodige kilometers mogen maken. De variatie was groot, van Brabantse bossen,naar de Urban Concrete Jungle en terug naar de zilte zee lucht van Zeeland. Dat is dan toch wel een stuk fijner dan een dag voor de tv hangen.



Rondje Tour Cafe Rotterdam



1 comment:

  1. Leuk verslag!

    Sportieve groet Sportsieraad.nl groot fan van het Tourcafe!

    ReplyDelete